Bildiri Gönderim Kuralları
Bildiriler kongre web sitesi üzerinden gönderilmelidir. Sistemden bağımsız olarak e- mail ve posta yoluyla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Kongrede bildiriler Türkçe olarak sunulacaktır. Bildiri özetinde yer alan yazarlardan en az birinin kongreye kayıt yaptırması zorunludur. Sadece kayıt yaptırmış olan yazarların sunumları programa ve özet kitabına dahil edilecektir. Kongrede aşağıdaki bildiri kategorileri olacaktır.
• Sözel Bildiri
• Poster Bildiri
Bildiri sahiplerine "Bildiriniz Sisteme Girilmiştir" şeklinde e-posta otomatik olarak gönderilecektir. Değerlendirme sonucu tüm bildiri sahiplerine sonuç yazısı olarak gönderilecektir. Bildiri kabul yazısı gönderildikten sonra sunumların geri çekilmesi mümkün değildir. Sunumu kabul edilen ancak sunulmayan sözlü bildiri sahiplerinin, geçerli gerekçelerini belgeleyememeleri halinde bir sonraki kongrede değerlendirme için yollayacakları sunumları kabul edilmeyecektir. Metin hatasız olarak yazılmalı ve sisteme yüklenmeden önce kontrolü yapılmalıdır. Sisteme yüklenen metinler düzeltme yapılmadan bildiri kitapçığında yer alacaktır. Kongrede sunulacak bildiriler, bilimsel gelişmeye katkıda bulunabilecek özellikte olmalı ve sonuç mesajı vermelidir.
Bildiri Bölüm Başlıkları
• Amaç, Materyal ve Metot, Bulgular, Sonuç
Bildiri Yazım Kuralları
Bildirinin başlığı çalışmayı yansıtacak en kısa şekilde verilmelidir. Başlıkta kısaltma kullanılmamalıdır. Tüm yazarların tam isimleri (ad ve soyad olarak), bölüm ve kurumları ilgili bölümlere açık şekilde yazılmalıdır. İsimler sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle yazılmalıdır. Akademik unvan kullanılmamalıdır. Etik konularda sorumluluk yazarlara aittir.
Örnek;
Berk İşbitiren
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, ....... Anabilim Dalı, İzmir
Bildiri tam metninin en fazla 250 kelimeden oluşması gerekmektedir. (Başlık, konuşmacı ve kurum isimleri, tablodaki kelimeler bu sınırlamaya dahil değildir.)
Posterlerin boyutları 70 cm genişliğinde ve 90 cm yüksekliğinde olmalıdır.
Büyük metin kullanın (metininiz en az 18-24 punto, başlıklar 30-60 punto, başlık >72 punto olmalıdır).
Posterler tartışmayı teşvik etmeli, uzun bir sunum yapmamalıdır. Bu nedenle metni minimumda
tutun, grafikleri vurgulayın ve posterinizdeki her öğenin gerekli olduğundan emin olun.
Poster basımı için kaliteli mürekkep kullanılmalıdır.
Poster sunumu sırasında hiçbir bilgisayar veya ekstra yardımcı araç kullanılamaz.
Poster, poster oturumundan 2 saat önce belirlenen yerlere asılmalı ve gün sonunda kaldırılmalıdır.
Poster sunumunuzu ziyaretçi/yargıç başına 15 dakika olacak şekilde tutun (10 dakikalık tartışma ve 5
dakikalık sorgulama oturumu).
Poster değerlendirmesi sırasında her poster en fazla 2 sunumcu tarafından sunulabilir.